Elastinen, kestävä ja helposti puhdistettava lattiaratkaisu

Polyuretaanilattia on monipuolinen, kestävä ja käytännöllinen lattiaratkaisu. Saumattomuutensa ansiosta polyuretaanilattia on vesitiivis sekä helppo puhdistaa, mikä tekee siitä myös hygieenisen vaihtoehdon. Elastisuutensa ja kestävyytensä ansiosta se sopii monenlaisiin kohteisiin, aina teollisuustiloista kouluihin ja pysäköintitiloista myymälöihin.
 

Kiinnostaisiko polyuretaanilattia? Kysy tarjousta »

Millaisiin tiloihin polyuretaanilattia soveltuu?

Polyuretaanilattiat ovat sileitä ja saumattomia, mutta eivät kuitenkaan liukkaita. Korkean kiiltonsa ansiosta sen on edustavan näköinen, eli kestää katseita myös esimerkiksi asiakastiloissa.

Polyuretaanipinnoitteen ylivoimainen ominaisuus verrattuna muihin lattiapintoihin on sen elastisuus, jonka vuoksi se kestää erinomaisesti iskuja ja kolhuja. Elastisuutensa ansiosta se soveltuu betonin ja sementin lisäksi myös joustavien alustojen, kuten asfaltin tai vanerin pinnoittamiseen.

Polyuretaanilla pinnoitettu lattia soveltuu erinomaisesti esimerkikisi:

 • IV-konehuoneisiin
 • Teollisuus- ja tuotantotiloihin
 • Pysäköintitiloihin ja autotalleihin
 • Varastoihin
 • Toimistoihin
 • Myymälöihin
 • Muihin julkisiin tiloihin, kuten kirjastoihin tai kouluihin
 • Parvekkeille

Polyuretaanin edut lattiamateriaalina

Elastisuutensa lisäksi polyuretaanipinnoitteella on myös monia muita etuja, joiden ansiosta se sopii monipuolisesti erilaisten tilojen lattiapinnoitteeksi. Lattiapinnoite voidaan myös sävyttää toiveittesi mukaisesti, jotta se vastaa muun tilan värisävyjä.

Pinnoituksesta saatavia ominaisuuksia ovat mm.

 • Hyvä iskun- ja kulutuksenkestävyys
 • Pitkäikäinen
 • Vesitiivis
 • Helposti puhdistettava
 • Pölytön
 • Melua vaimentava
 • Valoisa, kirkas ja sileä

Polyuretaanilattian toteutus

Polyuretaanipinnoitteen asennus on melko nopea ja vaivaton toimenpide. Pinnoite on vedenpitävä ja kestää kevyttä käyttöä jo seuraavana päivänä asennuksesta, mutta lopullisen kovuutensa se saavuttaa 7 vuorokauden kuluttua. Raskaimmat koneet ja kovin käyttö kannattaa siis jättää muihin tiloihin viikon ajaksi asennuksen jälkeen. Itse pinnoitus tapahtuu kuitenkin nopeasti, vain kahdessa päivässä.

 1. Ennen kuin lattiat pinnoitetaan, aloitetaan tyhjentämällä käsiteltävä tila sekä puhdistamalla ja kuivaamalla lattia huolellisesti.
 2. Puhtaalle ja kuivalle lattialle levitetään esikäsittelyaine, jonka päälle levitetään hyvin hienoa hiekkaa. Esikäsittely pidentää merkittävästi polyuretaanipinnoitteen kestoa ja estää sen mahdollisen repsottamisen nurkista. Esikäsittelyaineen annetaan kuivua yön yli.
 3. Seuraavana päivänä lattialle levitetään polyuretaanipinnoite, edeten nurkista ja reunoista lattian keskelle. Pinnoite on vaivaton levittää, sillä se tasoittuu itsestään.
 4. Vuorokauden kuluttua polyuretaanipinnoite on kuivunut, ja kestää jo kävelyä ja vettä. Lopullinen kovettuminen kestää kuitenkin 7 vuorokautta.

Asiantuntijamme kartoittavat tarpeesi ja etsivät sinulle parhaan ratkaisun


Älä epäröi ottaa yhteyttä ja kysyä lisätietoja! Tulemme myös mielellämme paikan päälle kartoittamaan nykyisen lattiapintasi ja etsimään sinulle parhaan ratkaisun polyuretaanilattian toteutukseen. Kartoituksen yhteydessä saat tärkeää tietoa lattian kunnosta, rasituksen kestämisestä ja yksilöidyn tarjouksen lattian pinnoittamisesta.

Kysy tarjousta polyuretaanilattiasta »

KOTITALOUSVÄHENNYS

Muistathan hyödyntää yksityisasiakkaan kotitalousvähennyksen verotuksessa. Lue lisää kotitalousvähennyksestä.

KORKEALUOKKAISET MATERIAALIT

Teemme työmme aina laadusta tinkimättä ja käytämme lattioiden pinnoittamiseen vain
ensiluokkaisen laadukkaita materiaaleja, jotka tulevat tunnetuilta valmistajilta, kuten:

Katso myös muut toimittamamme lattiat

Tarjoamme helppohoitoisia ja kestäviä lattiapinnoitteita monenlaisiin tarpeisiin. Ota rohkeasti
yhteyttä, niin etsimme yhdessä kanssasi parhaiten juuri sinun tarpeistasi vastaavat lattiaratkaisut!

Epoksilattiat
Akryylilattiat